Geen voetbal 8-9 december – ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL

Dit weekend staat het voetbal stil bij de tragische gebeurtenis waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Iedereen is geschokt en leeft mee met de familie, vrienden en de vereniging. De waarden en normen die we kennen en respecteren, zijn ver overschreden. Het is belangrijk om samen stil te staan bij wat er is gebeurd en om ons af te vragen: Hoe nu verder? Het is tijd voor bezinning. Daarom ligt het amateurvoetbal dit weekend stil. Want zonder respect geen voetbal.
Vandaag en morgen is in alle landelijke dagbladen een poster te vinden. Wij willen hiermee gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat zij ook vinden dat er een grens is bereikt. Velen hebben aangeven dat ook zij vinden dat het anders moet. Deze poster geeft iedereen de mogelijkheid dit ook aan de buitenwereld te laten zien. Daarnaast roepen wij alle voetballers, verenigingen, vrijwilligers, scheidsrechters en supporters op om stil te staan bij wat er is gebeurd en om met elkaar in gesprek te gaan.

Iedereen is het er mee eens dat dit nooit meer mag gebeuren. Zonder respect geen voetbal.
Respect is meer dan een woord. Laat zien dat je vóór sportiviteit en tégen geweld bent.

 

De KNVB heeft dinsdagochtend onder meer na een goed gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys tot een aantal maatregelen besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

 

1. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast.
2. Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen.
3. De teams en arbitrage in het betaald voetbal zullen komend weekend rouwbanden dragen.
4. De algemene vergadering amateurvoetbal – die gepland stond voor aanstaande zaterdag – wordt tot nader order uitgesteld.

 

Geef een reactie