Hoofdsponsor actie: De Goudreinet gaat overgewicht te lijf

VEENENDAAL – De Goudreinet Scheepjeshof was woensdag 9 januari het startpunt van een bijzonder initiatief: Beste Beentje Voor. Een programma voor kinderen van 8-12 jaar met overgewicht. Een jaar lang worden de deelnemers samen met hun ouders intensief begeleid in een traject waarin actief bewegen en gezond eten centraal staat.

Zo gaan de kinderen één keer per week fitnessen en maken ze wekelijks kennis met diverse sporten. ,,De kinderen kiezen vervolgens een sport die ze het leukst vinden, zodat ze ook ná het programma gemotiveerd zijn om te blijven sporten”, zegt bewegingsdocent Ad Schoeman van Bijspringen. ,,Door de lange tijdsduur van het programma is de kans op blijvend gewichtsverlies erg groot.”

,,Bij gezond leven hoort gezond eten”, stelt Ronald Hakstege van de Goudreinet. ,,Veel mensen vinden verse groenten en fruit te duur, terwijl je bij ons elke week een volle fruittas kunt halen voor maar 5 euro. Daar doe je gerust een hele week mee. De Goudreinet biedt een breed assortiment kindvriendelijke fruitsoorten aan, zoals druiven en watermeloen zonder pitjes. Of bijvoorbeeld gele kiwi, net iets zoeter dan de groene. Zo proeven ze ook een keer iets anders dan de bekende appel en banaan.”

Beste Beentje Voor is een initiatief van onder anderen bewegingsdocenten Ad Schoeman (Bijspringen) en Geert van dijk (Centrum voor Bewegen). De deelnemers worden gedurende het programma begeleid door een ervaren team deskundigen bestaande uit: bewegingsdocenten, diëtiste, kinderfysiotherapeut, oefentherapeut en zo nodig een orthopedagoog en/of maatschappelijk werker. Ook Sportservice Veenendaal ondersteunt dit programma.

Ouders en kind kunnen zich nog steeds opgeven voor dit jaar. Kijk op www.bestebeentjevoor.nl of bel Ad Schoeman 06-50938928 voor meer informatie. Mailen kan ook: info@bijspringen.nl Elke deelnemer krijgt tien procent korting op de boodschappen bij De Goudreinet & FruitCompany Passage 21 in Veenendaal.

 

Geef een reactie