JeugdNieuws

Zorg goed voor jezelf en elkaar

Ondanks dat wij voor ongeveer alle denkbare scenario’s wel een draaiboek hebben en inmiddels expert zijn in het herinrichten van competities, zijn wij nu dag en nacht bezig om de gevolgen van het coronavirus te verwerken. Ons voetbalhart is uiteraard geraakt omdat het volledige voetbal stilligt. Maar wat om ons heen overheerst is begrip en overtuiging. Gezondheid gaat voor alles. Ook voor voetbal. We zijn jullie als voetballers en fans dankbaar voor het begrip dat we van velen van jullie krijgen. Er zijn moeilijke beslissingen genomen en wellicht volgen er meer. Het is prettig om te merken dat in zo’n voor iedereen moeilijke periode het voetbalpubliek achter ons staat. Bedankt daarvoor.

Sportieve groet,

Just Spee, Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee

KNVB

 

We staan voor je klaar

We begrijpen dat er veel vragen zijn, vanuit verenigingen, voetballers en fans. De belangrijkste vragen en antwoorden proberen we te bundelen op onze speciale pagina over het coronavirus: www.knvb.nl/coronavirus. De informatie op deze pagina werken we continu bij dus houd deze pagina goed in de gaten.

#StayAtHomeChallenge

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat scholen en verenigingen drie weken gesloten zijn en iedereen veel thuis zit. Dat betekent dat je jouw favoriete sport niet meer kan beoefenen, zoals je dat gewend bent. Maar wees niet getreurd! Samen met onze Oranje-internationals plaatsen we de komende periode iedere dag een #stayathomechallenge. Check hiervoor elke dag het OnsOranje TikTok kanaal of KNVB Instagram!

Begrip en teleurstelling over uitstel EK

Het was een aangrijpende beslissing van de UEFA, het EK2020 met een jaar uitstellen. En ook het EK van de vrouwen in 2021 werd daardoor uitgesteld; de UEFA zal binnenkort met een nieuwe datum hiervoor komen. Er was gelukkig uitsluitend begrip voor deze beslissingen. Gezondheid gaat boven alles. We voelen erg mee met onze trouwe Oranjefans, de spelers, de staf en natuurlijk onze trouwe partners van Oranje. Het is toch ook een teleurstelling dat er zoveel wedstrijden van zowel de Oranje mannen als vrouwen zijn verplaatst. Maar we gaan ervan uit dat jullie er straks allemaal weer staan, als de Oranjeteams weer mogen spelen. Samen Sterk! Samen achter Oranje!