Jeugd

De jeugdafdeling van v.v. Veenendaal is groeiende. In het najaar van 2008 is de club opnieuw begonnen met een jeugdafdeling vanaf het nieuwe sportpark de Groene Velden II.
Wat toen begon met enkele teams bij de pupillen is nu een volwaardige jeugdafdeling geworden. Van de Mini’s tot en met de JO19, in elke leeftijdscategorie hebben wij één of meerdere teams.

Momenteel zijn er ruim 100 jeugdleden actief, verdeeld over 9 jeugdelftallen.

Missie & Visie

v.v. Veenendaal grenst aan de nieuwe woonwijk Veenendaal-Oost en ligt tegen de ijsbaan aan op het sportpark Groene Velden II. De accommodatie is in 2008 nieuw gebouwd en er is 1 kunstgrasveld en 2 grasvelden. In totaal zijn 2 velden van verlichting voorzien (dus genoeg trainingsmogelijkheden).

“Van plezier naar prestatie”, met op de (middel)lange termijn doorstroming naar het 1e elftal.

v.v. Veenendaal streeft na om Veenendaalse jongens in het 1e te hebben spelen, bij voorkeur uit de eigen vereniging.

Voetbal beleidsplan 2018-2010

• Spelplezier voor de jeugd met een goede organisatie rondom trainingen en wedstrijden en de omgang met de kinderen.
  • Sociaal en voetbal technische ontwikkeling van kinderen.
  • Voetbal is niet meer alleen voor jongens, meisjes zijn ook bij ons zeer welkom.
  • Zorgen voor voldoende en kwalitatief goede materialen en trainers/leiders (een aantal trainers heeft een trainersdiploma).
  • Duidelijke herkenbaarheid van leiders & trainers.
  • Toewerken naar een kwalitatief betere jeugdafdeling.
  • Dit alles met duidelijke gedragsregels.

Voetbalontwikkeling

Hoe zien wij de voetbalontwikkeling?:

• Mini’s: het aanleren van het beheersen van de bal. Dit gebeurt spelenderwijs net als de basisregels, zoals wanneer er wordt gefloten staan wij stil want dan wil de trainer/scheidsrechter iets zeggen.
  • JO8-J10: doelgericht bezig zijn met de bal, deze spelers zijn al op de hoogte van de basisregels, en hebben al het leren beheersen van de bal bij de mini’s ondervonden.
  • JO11-JO12: leren wij de spelers ,doelgericht samen met de bal te spelen, overspelen wordt nog meer onder de aandacht gebracht. We leren positiegericht denken.
  • JO13-JO15: hier brengen wij basistaken in het team bij. Wat is jouw taak? Positiespel wordt nog belangrijker, maar ook teamgedrag.
  • JO16-JO17: als team spelen is evident, hierbij hoor het overnemen van taken daar waar nodig is.
  • JO18-JO19: Bij de JO18-JO19 wordt er geleerd dat zij als team presteren in een competitie. Ze worden klaargestoomd voor de senioren.

Onder het bestuur opereren de volgende commissies voor de jeugdafdeling:

Jeugdcommissie: deze 6 koppige commissie bewaakt het jeugdbeleidsplan, stelt teams samen, en is ook zichtbaar op de accommodatie aanwezig om kinderen en ouders te woord te staan. Er is een korte lijn met het bestuur.

Jeugd Ontspannings Commissie (link): deze commissie organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Dit zoals een sinterklaasfeest, FIFA game night, de pupil van de week, een paasontbijt, een bingo en nog veel meer!

Wat verwachten wij van onze leden en ouders van?

Binnen onze vereniging werken wij met vrijwilligers. Wij verwachten dan ook dat iedereen met elkaar op een respectvolle wijze omgaat. Van ouders verwachten wij correcte aanmoediging (u vertegenwoordigt onze vereniging en geeft het goede voorbeeld aan uw kind), dat u af en toe vrijwilligerstaak op u neemt (wedstrijd fluiten, rijden naar uitwedstrijden, kleding wassen, evt leider/trainer is ook mogelijk), uw kind tijdig afmeldt bij verhindering. Niets raars dus. Onze vereniging is echter geen kinderopvang, maar wel een warme middelgrote vereniging met een gezonde sportieve groei ambitie.

Wat kunt u van de vereniging verwachten?

• Gepaste gedrevenheid.
  • Aandacht voor de (sociale & voetbaltechnische) ontwikkeling van uw kind.
  • Een warme vereniging die veel zaken georganiseerd (bijv. Celtic voetbal clinic, samenwerking met FC Utrecht, RTL Sterrenteam) heeft en zal blijven doen.
  • Ambiteuze groeidoelstelling en uitstraling naar buiten.
  • Wij werken niet met KNVB lidnummers maar met namen.

Ons beleidsplan is ook te downloaden via de volgende link vv Veenendaal jeugdbeleidsplan 2018-2020 2