Mini’s – JO7

v.v. Veenendaal speelt al sinds 2010 mee met de Champions League en zeker niet onverdienstelijk. Tot en met 2017 zijn ze 4 keer achter elkaar kampioen geworden.

De Champions League is een onderlinge competitie tussen de mini-elftallen van o.a. de Valleivogels, vv Scherpenzeel, vv Advendo ’57, Renswoude, FC Driebergen, SVMM, de Merino’s en uiteraard v.v. Veenendaal.

De mini Champions League is een onderlinge 4 tegen 4 competitie voor spelers van 5, 6 en 7 jaar. Het grote voordeel van deze vorm is dat er op kleinere veldjes met minder spelers tegelijk wordt gespeeld. Daarnaast zijn de reistijden beperkt en is er meer kans om een wedstrijdje te winnen. Ieder team speelt op een zaterdag meerdere korte wedstrijdjes.

Belangrijk is dat de leerbaarheid en het plezier van het voetbalspel wordt vergroot door het voetbal voor deze kinderen te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Het principe wat zich het meest leent om het voetballen te ontwikkelen is 4 tegen 4 zonder keeper. In de training ligt het accent op het spelenderwijs leren omgaan met de bal in basisvormen, waarbij er zoveel mogelijk met kleine aantallen wordt geoefend. In het partijspel kunnen verschillende accenten worden gelegd, waarin de handelingen van de kinderen met de bal benadrukt worden (zoals dribbelen-passeren, passen en schieten). Het doel van het mini voetbal is dat de kinderen plezier hebben in het voetballen, de basisbeginselen leren van het voetbal en hun balbeheersing en balgevoel ontwikkelen.

Update augustus 2018:

Op dit moment hebben wij 3 mini spelers waarmee we helaas geen elftal kunnen laten spelen. Als we minimaal 6 mini spelers hebben dan gaan we meedoen met de Champions League en gaan we ook 1 keer in de week trainen. Heb jij interesse? Neem contact met ons via jeugd@vvveenendaal.nl of bel Michel voor meer informatie 06-14999295.