AlgemeenNieuwsVerslagen

Veenendaal 1 naar 4de klasse!

Afgelopen woensdag heeft de KNVB bekend gemaakt dat ons 1e elftal volgend seizoen in de 4de klasse zal spelen. Volgens het bestuur een positieve ontwikkeling omdat de kans erg groot is dat Veenendaal in een klasse zal komen met meer regionale clubs. We verwachten als club dan leuke wedstrijden met extra (gezonde) strijd en extra veel publiek langs de lijnen.

bericht KNVB:

In verband met de vele mutaties en de noodzakelijke verschuivingen heeft het bestuur van West 1 besloten om komend seizoen de vijfde klasse zaterdag op te laten gaan in de vierde klasse zaterdag.

Met ingang van het seizoen 2013-2014 is er daarom gen vijfde klasse meer op zaterdag  in West 1. De vierde klasse op zaterdag is dan in West 1 de laagste klasse voor eerste elftallen. In de vierde klasse zaterdag worden er in het seizoen 2013-2014 acht poules gemaakt. Het streven is om veertien teams in één competitie te plaatsen.

De nacompetitie voor de vijfde klasse zaterdag in West 1 wordt daarom in mei niet gespeeld, omdat alle vijfdeklassers automatisch overgaan naar de vierde klasse.

 

bericht www.veenenendaalsekrant.nl

VEENENDAAL – De KNVB heeft woensdagmiddag opmerkelijk nieuws naar buiten gebracht waar zowel SV Panter als Veenendaal blij van worden. Door vele mutaties en de noodzakelijke verschuivingen heeft het bestuur van district West 1 besloten om aankomend seizoen de vijfde klasse zaterdag op te laten gaan in de vierde klasse zaterdag.

door Jeroen van der Veer

Met de verschuiving wordt de vierde klasse dan in West 1 de laagste klasse voor eerste elftallen. In de vierde klasse zaterdag worden er in het seizoen 2013-2014 acht poules gemaakt. Het streven is om veertien teams in één competitie te plaatsen.

De nacompetitie voor de vijfde klasse zaterdag in West 1 wordt in mei niet gespeeld, omdat alle vijfdeklassers automatisch overgaan naar de vierde klasse. Dit houdt in dat Veenendaal de jacht op een promotieplek in de vijfde klasse kan gaan staken. ,,En dat is mooi voor de hele vereniging”, legt Veenendaal-trainer Andere Quint uit. ,,We krijgen leuke wedstrijden en wij wilden graag hogerop. Op deze manier gaat het sneller dan dat wij verwacht hadden. Onze doelstelling was bij de eerste zes eindigen en dit is daarvoor een leuke beloning.”

Ook voor SV Panter is het nieuws gunstig. De ploeg vecht al weken tegen degradatie, maar is door het nieuws nu officieel veilig. Door de verschuivingen kan er volgend jaar een competitie ontstaan met SVP, Veenendaal, Candia, Oranje Wit, Musketiers, Scherpenzeel en DVSA.

Geef een reactie