v.v. Veenendaal wint uit bij buurman sv Panter

VEENENDAAL – Ondanks de hevige regen en straffe wind hebben Veenendaal en SV Panter het publiek, vooral in de tweede helft, weten te vermaken. De twee ploegen, die pak hem beet vijftig meter van elkaar vandaan liggen, speelden met het mes tussen de tanden en het mocht dan ook een wonder genoemd worden dat de wedstrijd slechts één rode kaart kende. Toch was er na afloop niemand die daarover sprak en was het vooral Veenendaal-doelman Dennis van de Beek die alle aandacht kreeg. ,,Twee penalty’s in één wedstrijd stoppen, dat is mij nog nooit gebeurd.”

door Jeroen van der Veer, veenendaalsekrant.nl
fotp peter van de Veen.

De doelman is zesentwintig jaar jong en keept al geruime tijd, toch spreekt hij over een memorabele wedstrijd. ,,De wedstrijd van mijn leven”, sprak hij met een grote glimlach. ,,Al weken wordt er gesproken over deze wedstrijd en dan mag ik twee strafschoppen keren; geweldig.”

Overtreding buiten de zestien
In de eerste twintig minuten zag de doelman een saaie wedstrijd. Panter probeerde het wel, maar het was vooral Veenendaal dat speldenprikjes aan het uitdelen was. Na een overtreding van de ervaren Veenendaal-spits Marcel Martens kwam er vuur in de wedstrijd. ,,We wisten dat Veenendaal graag fysiek voetbal speelt en wilden ons daarin niet laten meeslepen”, blikt Panter-aanvoerder Aron de Kaste terug. ,,Dit gebeurde echter wel en na de eerste overtreding was het een wedstrijd die op het randje gespeeld werd.”

Na een half uur spelen werd een Veenendaalse overtreding buiten de zestien meter door de scheidsrechter beoordeeld als strafschop. De Kaste ging zelf achter de bal staan, maar faalde oog in oog met de doelman. ,,Hij was niet slecht ingeschoten, maar de doelman wist hem goed te pakken.”

Merkwaardige momenten
Met een 0-0 stand op het scorebord mocht Nico van Kesteren van geluk spreken dat scheidsrechter Brinkman de andere kant op keek. De verdediger van de bezoekers kon zijn frustratie niet onderdrukken en maaide zonder dat er een bal in de buurt was een Panter-speler onderuit. ,,Gewoon naschoppen en een rode kaart”, sprak De Kaste woedend.

Na rust werd het spel nog steeds op het heetst van de strijd gespeeld en kreeg Veenendaal de beste kansen. Pas na een uur spelen, en vijf gele kaarten later, viel het eerste doelpunt. Spits Martens schoot namens Veenendaal op de paal, maar Gert Jan Snijders reageerde daarna attent.

Niet lang daarna kreeg Panter op merkwaardige wijze wederom een strafschop toegekend. ,,De scheidsrechter zag dat er vast gehouden werd bij een vrije trap, maar niemand zag het. Ikzelf ook niet”, legde doelman Van de Beek uit. Ditmaal ging Van Geenhuizen achter de bal staan, maar wederom was Van de Beek de winnaar. ,,Gewoon zo lang mogelijk blijven staan en hopen dat je in de goede hoek zit.”
Zelf verpest
Na de tweede gele kaart, en dus rood, van Marcel Martens schoot Veenendaal-middenvelder Patrick van de Loo schitterend de 0-2 binnen en was de wedstrijd gespeeld. ,,Wij hebben het zelf verpest”, baalde De Kaste na afloop. ,,Zij hebben het slim gedaan en wij waren zo stom om met hun spel mee te gaan. Wij hadden een totale off-day en hebben van de buren verloren. Dit gaan wij helaas nog lang horen.”

Dat laatste kan de winnende doelman van Veenendaal beamen. ,,Er werd onderling al veel over gesproken en als je dan wint, heb je recht van spreken. Wij hebben het vandaag uitstekend gedaan en hebben terecht gewonnen. Dat ik daarin een hoofdrol mocht vervullen, is geweldig. Daarvan ga ik straks, met een ijskoud biertje, van genieten.”

 

CDW SVMM 0 – 1
DVSA Musketiers 0 – 2
Focus ’07 Scherpenzeel 2 – 5
Oranje Wit Elst FZO 1 – 2
SVP Veenendaal 0 – 2
1  Scherpenzeel 2 2 0 0 6 11 2 0
2  Musketiers 2 1 1 0 4 3 1 0
3  Candia ’66 1 1 0 0 3 4 1 0
4  Veenendaal 2 1 0 1 3 4 3 0
5  FZO 2 1 0 1 3 3 3 0
6  CDW 2 1 0 1 3 2 2 0
7  SVP 2 1 0 1 3 2 2 0
8  SVMM 2 1 0 1 3 1 2 0
9  Focus ’07 2 1 0 1 3 5 7 0
10  Oranje Wit Elst 2 0 1 1 1 2 3 0
11  DVSU 1 0 0 1 0 0 6 0
12  DVSA 2 0 0 2 0 1 6 0

Geef een reactie