Veenendaal verliest 1e wedstrijd nacompetitie

Het is Veenendaal niet gelukt om de eerste wedstrijd van ‘hun toetje’ te verzilveren. Waar de Veenendalers om promotie naar de derde klas aan het strijden waren, vocht NITA tegen lijfsbehoud in deze klasse. De nacompetitie werd gezien als beloning van een goed seizoen, waarin niets verloren kon gaan: ,,en ondanks dat we goed met hen mee konden, hebben wij terecht verloren”, sprak trainer Andre Quint eerlijk na de 2-0 nederlaag.

De oefenmeester bracht een jong elftal binnen de lijnen. Zo waren er vier a-junioren te bewonderen in de wedstrijd tegen NITA. ,,En dan zie je dat zij gewoon wat verder zijn als ons. Mijn spelers hebben het goed gedaan, maar zij hadden gewoon wat meer ervaring. Dat zie je in de kleine dingetjes. Fouten aan onze kant werden bijvoorbeeld wel afgestraft.”

De eerste helft begon zoals Veenendaal hoopte dat het ging. Ze hadden het betere van het spel en kregen ook enkele kleine mogelijkheden. ,,Vooral in de eerste twintig minuten waren wij de bovenliggende partij. Helaas prik je dan geen doelpuntje erin; dan hadden wij onszelf echt beloond.”

Vervolgens nam NITA het heft in handen en werd Veenendaal naar achter geduwd. Toch vielen er geen doelpunten, waardoor de uitploeg met een goed gevoel naar de kleedkamer ging. In de tweede helft gooide NITA er een schepje bovenop en liet het zien dat het uit de derde klasse kwam en Veenendaal uit de vierde. ,,En daar had ik geen enkel probleem mee. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze er van moesten genieten en dat dit als een extraatje gezien moest worden.”

De thuisploeg wist twee keer het net te vinden, waardoor dinsdag een 2-0 achterstand weggewerkt moet worden. ,,We gaan gewoon ons best doen”, blikt Quint vooruit. ,,En lukt het niet, dan is er niets aan de hand.”

Sportpark De Groene Velden II is dinsdagavond vanaf 19:30u het toneel van de terugwedstrijd. Mocht Veenendaal de tweestrijd winnen, dan volgen nog twee wedstrijden om promotie naar de derde klasse.

 

 

bron: veenendaalsekrant.nl

Geef een reactie