Veenendaal verliest van Panter (verslag)

VEENENDAAL Bij de ‘enige’ derby die Veenendaal kent tussen vv Veenendaal en SV Panter voerde ‘inzet’ de boventoon. Maar nimmer ontspoorde het duel. Na negentig minuten meer spannend dan mooi voetbal streek Panter de driepunten op. Maar de 0-1 zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

Eip Janssen

,,Op basis van het wedstrijdbeeld een verdiende zege. Maar wat als de thuisclub in blessuretijd eerste helft de toegekende strafschop had benut. Dan ga je toch met een ander gevoel (1-1) de kleedkamer in”, reageerde Panter trainer Eddy Morren.

STRAFSCHOP GEMIST Ook de sterk spelende Veenendaal aanvoerder Jeroen Veens had dat gevoel. Gert Jan Snijders was er door heen en werd in het strafschopgebied gevloerd. Misschien had de veroorzaker (Marc Soekimo, red.) een kaart moeten krijgen. Waarom ik zelf de strafschop niet nam? Dennie Hulstein pakte de bal en ging klaar staan. Het oplappen van Snijders duurde even. Er volgde geen correctie van de kant, en zelf wilde ik niet ingrijpen. Dat de bal dan wordt gemist is extra zuur.”

In de eerste helft leverde de thuisclub de meeste strijd. De gasten speelden iets gemakkelijker, en creëerden kansen. ,,Maar dan moet je ze wel benutten. Dat is misschien het enige wat ik mijn ploeg kan en mag verwijten”, vervolgde trainer Morren. Na een half uur nam Panter en terechte 0-1 voorsprong. De bal werd van rechts teruggelegd en Peter Doornenbal liet doelman Dennis van Beek kansloos.

,,In de tweede helft werd afgesproken Panter gelijk onder druk te zetten. Ik schakelde mij daar waar mogelijk in”, analyseerde de 33-jarige Veens. De aanvoerder vuurde zijn ploeg aan, en speelde af en toe op het randje. Maar ging er nooit overheen.

RISICO’s ,,Dat was de enige manier om Panter uit het spel te halen. Het is dan een kwestie van geven en nemen. Er kwamen kleine mogelijkheden maar het was allemaal net niet. In de slotfase werden alle risico’s genomen, en had het ook 0-3 kunnen staan. Maar als je geen aanvallende intenties toont sta je ook met lege handen”, besloot Jeroen Veens.

,,Ik kan wel met zijn betoog meegaan. In de slotfase werden de nodige kansen op de 0-2 gemist. Panter speler Ron Juffer werd hard onderuit gehaald. Ook dat had rood kunnen opleveren. Maar gelukkig voelde de scheidsrechter (S.Verkleij, Amersfoort, red.) de onderlinge sfeer goed aan. De verhoudingen tussen beide clubs zijn goed. De trainers hebben wekelijks contact met elkaar. Dat zag je ook na afloop. Er is negentig minuten gestreden maar na het laatste fluitsignaal was het shake hands”, besloot Panter trainer Eddy Morren tevreden.

 

3092174_ 3092178_ 3092179_ 3092184_ 3092185_

Geef een reactie