AlgemeenNieuwsSelectie

v.v. Veenendaal pakt tweede periode!

Emotioneel moment bij Veenendaal na behalen periodetitel. bron veenendaalsekrant.nl

Natuurlijk was het feest bij Veenendaal na het behalen van de periodetitel grootst, maar het mooiste moment speelde zich af voor de kantine. In alle stilte, terwijl iedereen feest vierden op het veld, zorgde Gert Jan Snijders voor een schitterend moment. Door zijn hattrick ontving hij de wedstrijdbal, die hij vervolgens aan de vader van de pas overleden Veenendaal-speler Stefan Verwoert gaf.

door Jeroen van der Veer

Met tranen in zijn ogen zag trainer Arco van Elst de daad van zijn pupil. Even telde de prijs niet en een tijdje keek de oefenmeester naar het duo. De feestende mensen om hem heen bestonden voor enkele seconden niet en zijn blik bleef naar de kantine gericht.

OUDE VOETBALWET Door treffers van Gert Jan Snijders (3) en Tim Boogers (2) won het met 5-1 van Wageningen en werd de eerste prijs van het seizoen behaald. ,,Je kunt het maar beter achter de hand hebben”, sprak aanvaller Boogers opgelucht. ,,We gaan nu vol voor het kampioenschap.”

Door een treffer van Boogers kwam de thuisploeg al redelijk snel op voorsprong en leek er niets aan de hand. Vervolgens werden er grote kansen gemist en tja, dan treedt een oude voetbalwet in werking. ,,Zij breken één keer uit en schieten de 1-1 tegen de touwen”, zag ook de spits. ,,Ik kan het nu wel ontkennen, maar het had ook met spanning te maken. Doordat wij een periode konden pakken, waren wij toch wat nerveus.”

DRIE AANVALLERS Na een uur voetballen maakte Boogers aan alle onzekerheid een einde en kwam de 2-1 op het scorebord. ,,Daarna zie je wat wij allemaal kunnen. De spanning was na mijn tweede treffer weg en toen gingen wij los.”

De Gert Jan Snijders-show brak aan en met een hattrick binnen tien minuten maakte de lange aanvaller het feest compleet. ,,Ik weet dat ik altijd op die gasten kan vertrouwen”, sprak trainer Van Elst vol lof over zijn drie aanvallers. Want ondanks dat Dennis Quint niet scoorde, was hij met assists wel belangrijk. ,,Toch is dit team veel meer dan alleen de voorhoede-spelers. Het is een vriendengroep, die veel voor elkaar over heeft. Heerlijk om mee te werken en deze prijs verdienen ze.”

 

v.v. Veenendaal pakt tweede periodetitel. bron: voetbaleentwee.nl

Veenendaal heeft door een 5-1 overwinning op Wageningen beslag weten te leggen op de tweede periodetitel. De thuisclub startte voortvarend en in de 3e minuut vond Gert Jan Snijders ploegmaat Tim Boogers 1-0. Via aanvallen over de vleugels creëerde v.v. Veenendaal een scala aan kansen om de bezoekers over de knie te leggen. Maar de voorwaartsen miste de juiste precisie. Wageningen sloeg toe en met een schitterend goal zorgde zij voor een vervelende ruststand 1-1.

De eerste grote kans na rust was voor Wageningen speler Sonny Navest. De spits verzuimde oog in oog met Dennis van Beek de 1-2 op het bord te schieten en het zo v.v. Veenendaal moeilijk te maken. Hierna nam v.v. Veenendaal het heft in handen en was het wachten op de bevrijdende goal. Via de rechterkant was het Dennis Quint die de vrijstaande Tim Boogers vond en de spits scoorde zijn tweede van de middag 2-1. Na een wat rommelige fase in de wedstrijd vond Gert Jan Snijders het welletjes. De lange aanvaller scoorde in een tijdsbestek van zeven minuten een hattrick 5-1 en maakte op deze manier een einde aan de spanning.

De score had wellicht nog verder op kunnen lopen maar v.v. Veenendaal geloofde het verder wel en wachtte op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter A Hovinga. Dit leidde tot feestvreugde bij de ploeg van Arco van Elst die van ver is gekomen maar zich alvast heeft verzekerd van een herkansing.

“ Ik had de eerste helft al de wedstrijd op slot kunnen gooien maar maakte de verkeerde keuzes. Gelukkig was ik wel alert bij de 2-1 op fraai aangeven van Dennis Quint. We zijn als team van ver gekomen en daarom is het lekker om de tweede periode te pakken. Eerst hier van genieten en met de supporters en spelers een mooi feestje van maken en dan gaan we ons opmaken voor de eindsprint want we zijn nog steeds in de race om de titel. Het gaat spannend worden. Besluit de man van de bevrijdende 2-1 Tim Boogers.

bron voetbaleentwee.nl