Het is gelukt! Promotie naar de 3e klasse

 

Door Jeroen v.d. Veer

Het pikzwarte seizoen van v.v. Veenendaal is in kleur afgesloten. In een jaar waarin alles zat, hebben de mannen van Arco van Elst de finale van de nacompetitie gewonnen en daardoor promoveert het naar de derde klasse. Het was een seizoen die vooral in het teken stond van de trainerswissel en het overlijden van selectiespeler Stefan Verwoert en daarom waren de tranen na afloop ook logisch te verklaren.

Minutenlang stonden Andre en Dennis Quint met elkaar in de armen. De tranen stroomden over de wangen en er werd eigenlijk geen woord gezegd. Hun clubje wist na een zinderende finale tegen DEV Doorn als winnaar uit de strijd te komen en er was dan ook groot Veenendaals feest op het hoofdveld van DEV. Toch hielden ‘de Quintjes’ zich even afzijdig en pakten zij hun moment. ,,Alles komt er uit”, was de verklaring van clubjongen Andre Quint. ,,En tja, als mijn neefje huilt.. dan huil ik ook.”
Het beeld was veelzeggend en misschien nog wel mooier dan de wonderschone treffer van Stephan van Grootveld, die daarmee zijn ploeg in de verlenging op een 2-3 voorsprong schoot. Want waar het seizoen voor Veenendaal al enorm lang en zwaar was, kreeg de finale ook nog een verlenging.

SPANNING
Binnen de negentig minuten wisten beide ploegen twee keer het net te vinden en was het een zinderende finale. ,,Een typische wedstrijd voor mij”, lachte Arian van Kranenburg, die zijn schorsing ingetrokken zag worden. ,,Vorige wedstrijd moest ik toekijken en gelukkig kon ik vandaag meedoen.
De stofzuiger op het middenveld wist na een kwartier spelen de treffer van Jordi Witbreuk ongedaan te maken en daarmee zijn ploeg wat lucht te geven. ,,We hadden last van spanningen”, bekende aanvoerder Jeroen Veens na afloop.

LAT EN PAAL
Niet lang daarna kwam Veenendaal goed weg, toen scheidsrechter Primowees geen strafschop aan DEV Doorn gaf. ,,Voor het eerst dit seizoen twijfelde ik aan een goede afloop”, sprak trainer Arco van Elst na afloop. ,,Zij zijn echt een goede ploeg en in de thuiswedstrijd (2-2) kwamen wij ook al goed weg.
Voor rust hadden beide doelmannen ook geluk, want DEV Doorn en Veenendaal troffen het aluminium. Tien minuten na rust leek de 1-2 van Veens de Veenendalers wat rust te geven, maar al direct deed de thuisploeg via Job Demmers iets terug.

VOORSPRONG
Daarna ging het spel op en neer en was er geen spraken meer van goed voetbal. Veenendaal raakte via Dennis Quint en invaller Mark de Haan opnieuw de lat en de paal en kwam het zelf in de blessuretijd goed weg. ,,Zo, dat waren beste kansen hé”, blikte spits Tim Boogers terug. ,,Ach, fuck it. Daar gaan we het niet meer over hebben toch?”
Nee, dat leek niemand nodig. Door de schitterende vrije trap van Stephan van Grootveld kwam het in de eerste helft van de verlenging op 2-3. ,,Ja, het was een bewustje”, zei de doelpuntenmaker over zijn treffer vanaf de zijlijn.

MARATHON
Wie nog op het wedstrijdformulier ontbrak was Tim Boogers. Hij maakte er dit seizoen al 35 en ook nummer 36 schoot hij in de finale tegen de touwen. ,,Ik was na een uur al helemaal gesloopt. Het was een slopend en zwaar seizoen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Het is dan heerlijk dat wij onszelf beloond hebben.”
Aan die woorden kon Arco van Elst vrijwel niets toevoegen. Hij nam na enkele wedstrijden het trainersstokje over en zetten een flinke eindsprint in. ,,Dit seizoen konden wij nooit blij zijn na een overwinning. Het gehele jaar moesten wij de ingelopen schade inhalen en daardoor is de ontlading nu ook zo groot. Dit was geen eindsprint meer, maar een marathon die wij hebben afgelegd. Ik ben zo ontzettend trots op de club, op de spelers, op de vrijwilligers en zo kan ik nog wel even doorgaan.”
Door de 2-4 overwinning voetbalt het volgend seizoen in de derde klasse en kan de club echt aantonen dat het daar thuis hoort. Onder dit seizoen komt nu een dikke streep met een strik eromheen. ,,We vieren dit jaar ons 90-jarig jubileum en het is mooi dat we dat bekronen met promotie. Het gaat dus flink feesten worden”, sprak een trotse voorzitter Andre Kiesbrink.

Foto’s bron veenendaalsekrant.nl Ted Walker

 

img_3047.jpg img_3045.jpg img_3049.jpg img_3052.jpg img_3051.jpg img_3050.jpg img_3053.jpg img_3048.jpg img_3044.jpg img_3046.jpg