Selectie 2022-2023

In dit overzicht staan de ontwikkelingen rondom de selectie van v.v. Veenendaal. Mede mogelijk gemaakt door regiosportveenendaal Siem van Eck.

16 juni 2022

VEENENDAAL Het is VV Veenendaal gelukt de 26-jarige Tom Ooms op deadline day binnen te halen. De snelle buitenspeler, die op beide flanken uit de voeten kan, koos voor de ambitieuze derdeklasser om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Ooms doorliep in de jeugd van VV Bennekom alle eerste selectieteams en speelde reserve Hoofdklasse met het tweede elftal. Na twee seizoenen SKV koos hij voor eersteklasser Delta Sports ‘95 in Houten en keerde vorig seizoen terug bij SKV. Nu kiest hij voor Veenendaal:,,Ik kies voor Veenendaal vanwege de sportieve ambities van de club die aansluiten bij mijn persoonlijke ambities’’, aldus de speler.

30 mei 2022

Clinton Sirvania komt het middenveld van de Veenendalers komend seizoen versterken.

De technische commissie van Veenendaal is na het aangekondigde vertrek van aanvoerder Van de Kleut naarstig op zoek geweest naar een vervanger en heeft deze gevonden in de 24-jarige Sirvania. ,,Hij is een behendige middenvelder met scorend vermogen”, legt Dennis van Donselaar van de technische commissie uit.

Sirvania is oorspronkelijk afkomstig van Curaçao en speelde daar in zijn jonge jaren voor Jong Colombia. Na zijn verhuizing naar Nederland doorliep hij in de jeugd alle selectie-elftallen van Spartaan’20 in Rotterdam, werd vervolgens opgepikt door Spijkenisse en speelde na zijn verhuizing naar Arnhem voor ESA. ,,Hij heeft veel zin heeft in zijn avontuur bij Veenendaal en hoopt dat hij zijn bijdrage kan leveren om de ambitie van de club waar te gaan maken.”

3 mei 2022

Na zijn vertrek bij De Merino’s heeft keeper Tim van de Weerdhof zijn nieuwe club gevonden. De keeper zal komend seizoen onder de lat staan bij VV Veenendaal en dat wekt toch wat verbazing na zijn eerdere roep om uitdaging: ,,Ik denk niet dat iedereen het had verwacht, maar ik heb een heel goed gevoel bij ‘het Veen’’, vertelt de 22 jarige keeper.

,,Ik vind het simpelweg belangrijk om beter te worden, zelfs al speel ik geen wedstrijden. Dat zie ik gebeuren door goede trainingen. Mijn ambitie is uiteraard zo hoog mogelijk spelen en daar ga ik hard voor werken’’, dit vertelde de keeper in april na zijn vertrek bij De Merino’s. Daarom is het een verrassing dat hij nu kiest voor de Veenendaalse derdeklasser: ,,Ik heb gesprekken bij meerdere clubs gehad en Veenendaal stak er met kop en schouders bovenuit’’, is nu zijn conclusie. ,,Ik heb het idee dat ik het hier goed naar mijn zin kan gaan krijgen. Bij Veenendaal zal ik wel in plaats van eerste, derde klasse gaan spelen. Maar ik merk dat het niveauverschil niet zo groot is. Ook wil ik graag aan de slag met trainer Tom Gesgarz, hij is een goede vent en heeft ook veel ervaring in de voetballerij. Het is gewoon een nieuwe uitdaging en daar sta ik volledig achter.’’

De ironie in deze transfer is dat De Merino’s en VV Veenendaal ruilen van keepers aan het einde van het seizoen. Zo vertrekt de huidige keeper van VV Veenendaal: Guido Prins ook naar de buren. Van de Weerdhof keepte in zijn eerder carrière ook nog voor DOVO en SDVB in Barneveld.

28 april 2022

Vanaf volgend seizoen speelt de 25-jarige aanvaller Honorio Bambi bij de Veenendaalse derdeklasser: ,,Hij heeft er enorm veel zin in om aan de slag te gaan bij deze mooie en gezellige club met ambitie’’, aldus Dennis van Donselaar van de tc. 

,,De rechtsbenige aanvaller die op beide vleugels, of als beweeglijke spits, uit de voeten kan zal zijn medespelers vooral moeten gaan voorzien van panklare voorzetten en af en toe zijn doelpunt meepakken. Bambi speelde in de jeugd voor Bennekom, werd vervolgens gescout voor een stage bij Vitesse en belandde uiteindelijk in Arnhem bij ESA. Bij de laatstgenoemde club wist hij dit seizoen tot nu toe zeven treffers te produceren en verzorgde hij tweemaal zoveel assists. De altijd breed lachende aanvaller geeft aan dat hij, na een goed gesprek met de TC, niet lang hoefde na te denken en Veenendaal voor hem voelt als de juiste club om een volgende stap mee te gaan maken.’’

Namens de TC geeft Dennis van Donselaar aan dat de selectie hiermee nagenoeg rond is. Er wordt nog gezocht naar een middenvelder en een opvolger voor doelman Guido Prins die vanaf volgend seizoen aan de slag gaat bij De Merino’s.

14 april 2022

16-februari-2022

De A-selectie van VV Veenendaal wordt volgend seizoen versterkt door de 21-jarige Shurdeny Zimmerman. Hij verlaat DOVO om onder trainer Tom Gesgarz te gaan voetballen:,,Wij zijn zeer content met hem als aanwinst en kijken er naar uit hem in actie te zien voor onze club’’, aldus Dennis van Donselaar namens de technische commissie.

De fysiek sterke Shurdeny doorliep de jeugdopleiding van DOVO en speelt momenteel in de O23-1:,,Hij kan centraal uit de voeten op zowel het middenveld als in de verdediging en mag dus multifunctioneel genoemd worden. Na het aangekondigde vertrek van onze aanvoerder hebben we snel geschakeld met Shurdeny. Na een zeer aangenaam gesprek tussen beide partijen was het voor Shurdeny snel duidelijk dat hij graag het geel/blauw van Veenendaal wil gaan dragen volgend seizoen’’, eindigt Van Donselaar.

20-januari-2022

Voetbalvereniging Veenendaal heeft zich voor volgend seizoen versterkt met een nieuwe aanvaller. Shem Boersma komt over van De Merino’s en moet samen met nieuwe aanwinst Elco van der Klift en huidige spits Rodney van Klooster ervoor gaan zorgen dat volgend seizoen de doelpunten gemaakt gaan worden.

,,We zijn heel blij met de komst van Shem en hebben samen met onze andere aanvallende versterkingen hiermee onze voorhoede voor volgend seizoen op orde’’, aldus Dennis van Donselaar namens de technische commissie van Veenendaal.

De 22-jarige linksbenige aanvaller zoekt speeltijd en hoopt deze te vinden bij Veenendaal. In zijn jonge voetballoopbaan promoveerde Shem al tweemaal met De Zouaven van de tweede klasse naar uiteindelijk de hoofdklasse. Ongelukkige blessures zorgden ervoor dat hij een profcarrière misliep bij FC Twente en Heerenveen en zijn studie bracht hem uiteindelijk naar onze regio. Door omstandigheden ziet Shem zich genoodzaakt om per direct te stoppen bij De Merino’s, echter kiest hij er vol overtuiging voor om volgend seizoen mee te werken aan de ambities van Veenendaal en daar belangrijk te zijn.

Dit zijn buitenkansjes die zelden voorbijkomen

MOOI  ,,Ik was erg blij met het telefoontje van Veenendaal en voelde direct een goede klik met de TC en vindt de ambitie van de club een zeer mooi streven. Daarom kies ik met heel veel plezier voor deze mooie club en hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de zo gewenste promotie’’, aldus Boersma.

,,Dit zijn buitenkansjes die zelden voorbijkomen, dus die grijpen we met beide handen aan’’, eindigt Van Donselaar.

19-januari-2022

Aanvoerder Wout Jan van de Kleut is vanaf volgend seizoen niet meer te zien bij VV Veenendaal. De 23-jarige speler vertrekt naar VV Lunteren om daar te gaan voetballen in de tweede klasse: ,,Ik ben toe aan een stap hogerop’’, aldus Van de Kleut. 

,,Ik ga ten eerste weg met moeite, ik heb het heel erg naar mijn zin bij VV Veenendaal. Alleen Lunteren heeft mij benaderd en ik heb daar een goed gesprek gehad, zij hebben veel ambitie voor de komende jaren en krijgen volgend seizoen twee goede hoofdtrainers. Daarnaast komt  ook Dick Hoefakker terug als assistent trainer en hem ken ik nog van Blauw Geel, dat spreekt me erg aan. Ze willen hoog gaan spelen in de tweede klasse met het doel om door te stromen naar de eerste klasse.’’

Op dit moment staat VV Lunteren op de een na laatste plaats in het klassement, onder oefenmeester Dennis van den Berg. De kans op degradatie is aanwezig: ,,Ik hoop dat ze in de tweede klasse blijven, maar ze hebben een plan liggen en als ze degraderen dan worden we maar gewoon weer kampioen. Ze halen voor komend seizoen een team dat past in de tweede klasse.’’

Van de Kleut speelde drie seizoenen voor Veenendaal, vorige week werd bekend dat alle spelers van de huidige selectie bleven voor het volgende seizoen: ,,Veenendaal had het in december al gevraagd en toen had ik in principe mijn ja-woord gegeven. Maar daarna heeft Lunteren mij gebeld en in eerlijk overleg heb ik toen deze keuze gemaakt’’, eindigt de speler.

6-januari-2022

In het volgend seizoen kunnen we bij VV Veenendaal een nieuwe speler verwachten. Rick Achterberg tekent bij Veenendaal en sluit zich aan bij de A-selectie van Tom Gesgarz:,, Hij is een linksbenige verdediger met veel loopvermogen’’, aldus Dennis van Donselaar namens de TC. 

Achterberg doorliep alle selectie elftallen bij DOVO en speelt momenteel in de JO-23 1:,, Hij stond al langer op ons lijstje, vorig jaar was er al wat contact maar was het nog te vroeg voor Rick. We zijn blij dat nu de tijd rijp is en Rick er na een aantal goede gesprekken voor kiest om ons te komen versterken’’, vertelt Van Donselaar.

31-december-2021

De Technische Commissie van Veenendaal voegt de 27-jarige Nick van Rooijen toe aan de selectie. De speler van de zondagse derdeklasser Vreeswijk, maakt volgend seizoen zijn intrede bij VV Veenendaal. 

De links- en rechtsbenige centrale verdediger, die zijn jeugdopleiding genoot bij Geinoord en daarna 2 seizoenen uitkwam voor Benschop, komt over van zondag derdeklasser Vreeswijk waar hij inmiddels zes seizoenen speelt en al 4 seizoenen aanvoerder is. Van Rooijen die binnenkort met zijn gezin naar Veenendaal verhuist, kiest voor Veenendaal na een aantal zeer prettige gesprekken met de TC en heeft de ambitie om de club op een hoger niveau te brengen.

,,Wij zijn verheugd met de komst van deze ervaren speler’’, aldus Dennis van Donselaar namens de TC.

12-december-2021

Het is vv Veenendaal gelukt om een tweede versterking voor volgend seizoen binnen te halen. Speler Tim Willemsen maakt de overstap vanaf DVSA. ,,We zijn zeer verheugd met de komst van dit ‘multitalent’ dat met zijn kwaliteiten een aanwinst is voor deze selectie’’, aldus Dennis van Donselaar namens de technische commissie.

De rechtsbenige speler die op meerdere posities uit de voeten kan, kiest voor de derdeklasser om in zijn voetbalcarrière een stapje hogerop te komen. Eerder doorliep hij de volledige jeugdopleiding van DOVO in meerdere selectieteams. Daarna koos hij ervoor om zijn studie te combineren met voetballen bij zijn plaatselijke club DVSA.

10-december-2021

Vanaf volgend seizoen zal spits Elco van der Klift gaan spelen voor vv Veenendaal. Hij speelde eerder bij De Merino’s en komt nu vanaf DVSA. ,,Veenendaal krijgt met hem een snelle en actieve spits die zeer doelgericht is en daardoor menig doelpunt maakt’’ , vertelt Dennis van Donselaar van de technische commissie van Veenendaal. 

Dat is nodig bij Veenendaal omdat het in zijn wedstrijden het doel vaak niet weet te vinden. Van der Klift wel: ,,Dit seizoen scoorde hij inmiddels al zeven keer in acht wedstrijden (in de vierde klasse bij DVSA).Van der Klift geeft aan te kiezen voor Veenendaal vanwege zijn persoonlijke ambitie om een stapje hogerop te voetballen, het aanvallende voetbal dat trainer Tom Gesgarz graag speelt en de ambitie van de club om naar de tweede klasse te willen.’’

4-december-2021

Trainer Tom Gesgarz zal nog minimaal één jaar de Veenendaalse selectie onder zijn hoede hebben. Dat meldt de technische commissie van vv Veenendaal aan RegiosportVeenendaal.nl: ,,Tom is een ontzettend goede trainer die ons heel erg bevalt en daarnaast ook erg goed in de groep ligt’’, vertelt Dennis van Donselaar van de technische commissie.

door Siem van Eck, regiosportveenendaal

,,De selectie heeft ook aangegeven graag door te gaan met Tom als trainer. We willen hier als TC, selectie en met Tom iets neerzetten. We gaan proberen door te stromen naar die tweede klasse en daar gaan we gewoon voor met z’n allen. Tom is tactisch ontzettend sterk, kijk maar naar vorige week tegen VVOP, waar we niet al te sterk begonnen. Maar waar hij een paar tactische wijzigingen inzet en wij de wedstrijd over de streep konden trekken. De spelers moeten het natuurlijk doen, maar door zijn inzicht kregen we grip op de wedstrijd.’’

,,Hij is daarnaast ook heel erg betrokken bij de vereniging, hij interesseert zich en dat siert hem. We zijn tevreden met de ontwikkelingen van de selectie en de persoonlijke groei van de spelers zelf.’’

Gesgarz is ook blij met het besluit: ,,Het is redelijk simpel, de club is in beweging, er is steeds meer verbinding tussen de A- en B-selectie en dat vind ik heel belangrijk. Maar het is vooral een fijne club, met een leuke en goede groep. Veenendaal wil graag met mij door en ik heb het gevoel nog niet klaar te zijn. Zeker door corona en nu ook dit seizoen, dus we gaan voor volgend jaar heel gericht kijken waar we ons team kunnen versterken. Om toch weer mee te gaan doen voor die bovenste plaats. Veenendaal is content met mij dus we waren er snel uit.’’

,,De basis is voor mij voetbalkwaliteit en inzet met daarnaast nog een stukje discipline. Dan gaat het natuurlijk over aanwezig zijn bij de trainingen en dat is bij sommige derdeklassers niet altijd het geval. Maar wij hebben altijd een grote opkomst en ik merk dat wij voetballers in het team hebben die heel goed passen in de manier waarop wij willen spelen. En er zit nog meer in de groep om eruit te halen en ik hoop dat dit seizoen of volgend seizoen te kunnen waarmaken’’, sluit de oefenmeester af.