DRAAG DIE BAND!

Ook v.v Veenendaal sluit zich aan bij deze campagne en draagt de boodschap uit door met alle dames- en meidenteams de speciale aanvoerdersband van UMC Utrecht en FC Utrecht te dragen.

Het elk jaar meten van je bloeddruk moet net zo normaal worden als een jaarlijks bezoek aan de tandarts. Het is een kleine moeite, die grote nadelige gevolgen kan voorkomen. FC Utrecht bundelt de komende tijd opnieuw de krachten met het UMC Utrecht om met de campagne ‘Draag die Band!’ aandacht te vragen voor het belang van het meten van je bloeddruk. Daarbij focussen we dit jaar extra op het belang hiervan bij vrouwen.

Veel mensen in Nederland hebben een hoge bloeddruk zonder dat zelf te weten. Bij 65-plussers gaat het zelfs om de helft van alle Nederlanders. Een hoge bloeddruk is één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Door deze ziekten in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen, kunnen ernstige gevolgen zoals nierfalen, een beroerte of een hartinfarct worden voorkomen.

Veel mensen denken dat hart- en vaatziekten vooral mannen treft, maar dit is niet waar. Vrouwen overlijden zelfs vaker dan mannen aan hartfalen en beroertes. Ondanks dit feit blijft de impact van hart- en vaatziekten bij vrouwen onderbelicht. Daarom vinden we het belangrijk om hier aandacht voor te vragen.

Om aandacht te vragen voor het belang van het meten van je bloeddruk, spelen de aanvoerders van FC Utrecht, de FC Utrecht Vrouwen en Jong FC gedurende alle competitiewedstrijden in de maand mei met een speciale ‘Draag die Band!- aanvoerdersband’. Bovendien dragen in het voetbalweekend van 4 mei alle vrouwelijke captains van meer dan vijftien Partnerclubs van FC Utrecht deze aanvoerdersband. Ook Veenendaal sluit zich aan bij deze campagne en de dames- en meidenteams zullen in het weekend van 4 mei deze aanvoerdersband dragen.

Samen maken we ons hart voor elkaar! Daarom dragen we samen deze speciale band. Meet jij ook je bloeddruk? Check www.fcutrecht.nl/draagdieband voor meer informatie.