Meidenvoetbalschool

In het najaar van 2023 opende wij de allereerste voetschool voor meiden (geboren in 2013 t/m 2016) in Veenendaal bij de oudste voetbal vereniging van Veenendaal.

Wij willen ieder meisje dat wil gaan voetballen, een laagdrempelige kennismaking bieden met voetbal. We kiezen voor een meidenvoetbalschool om meiden de keuze te bieden om naast de sport die ze beoefenen ook één keer in de week lekker te voetballen met meiden. Wil je meer, dan kan je uiteraard lid worden van vv Veenendaal en twee keer in de week trainen en op zaterdag wedstrijden spelen.

Bij ons ga je niet op in de massa, maar krijgt ieder meisje aandacht. Aandacht voor de mens en voor de voetbalster. We geloven er namelijk in dat wanneer je gezien wordt en veiligheid en geborgenheid ervaart, je pas echt gaat ontwikkelen als voetbalster. Ieder meisje is bij ons gelijkwaardig ongeacht haar niveau en ongeacht welk niveau, elk meisje is welkom.

Onze kernwaarden zijn: ontwikkeling, veiligheid, geborgenheid en authenticiteit (mogen zijn wie je bent).  Wij geloven dat wanneer wij als trainers zorgen voor een veilig, pedagogisch klimaat, de kinderen zich op lange termijn veel beter ontwikkelen als voetbalsters. Als trainers vinden wij het belangrijk dat er een lerende omgeving wordt gecreëerd voor alle meiden waar plezier gemaakt wordt, waar fouten gemaakt mogen worden en daardoor groei kan plaatsvinden. Om dit te borgen vinden wij het belangrijk dat bij de meidenvoetbalschool de trainers sterk pedagogisch bekwaam zijn. Zoals Jurgen Klopp (trainer van Liverpool) zegt: ‘’een trainer die geen liefde voor zijn spelers voelt, kan geen goede trainer zijn’’.

We bieden kwalitatief goede trainingen passend in de visie op leren voetballen van de KNVB, waarin je leert voetballen door gerichte oefeningen waarin plezier en ontwikkeling centraal staan. Ieder meisje is bij ons gelijkwaardig ongeacht haar niveau en ongeacht welk niveau, elk meisje is welkom. Elk meisje krijgt evenveel individuele aandacht.

De meidenvoetbal school traint elke maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur. De eerste periode tot aan de voorjaarsvakantie zijn de training helemaal gratis, daarna betaal je 10 euro per periode (ongeveer 10 weken).

Bij volledig lidmaatschap train je elke maandag en woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur en speel je op zaterdag competitie. Daarnaast krijg je van vv Veenendaal een tenue voor op de zaterdag. Hiervoor betaal je € 5,00 per maand.

We trainen bij v.v. Veenendaal, Sportpark de Groene velden II, Groeneveldselaan 15

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Noémi Kleijburg of jeugd@vvveenendaal.nl.

Hartelijke groet,

Noémi Kleijburg, Hoofdtrainer en sportpedagoog, meiden voetbalschool vv Veenendaal. 

Sebastiaan Kleijburg, Technisch Adviseur voetbalschool.